Arama

Başlığı Görüntüle
Arkeoloji.web.tr » Site » Duyurular
Forum ve Site Kuralları [Okumadan Mesaj Atmayınız]
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt Forum Kuralları S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

15-02-2007 02:29 PM Forum ve Site Kuralları [Okumadan Mes... | Düzenleyen drlinux 15-05-2007 05:13 AM
Kullanıcı Avatarı

drlinux
Arkeoidea Yazarı
Site Yöneticisi

Katılım Tarihi: 11.03.07
FORUM VE SİTE KURALLARI

Eski Eserler ve Müzelerle İlgili Mevzuat

Kanun no: 2863
Resmi Gazetenin Tarihi:22. 7. 1983

Sayısı: 18113
Kabul Tarihi: 21. 7. 1983

Madde 3-

a) Tanımlamalar

(I) 'Kültür Varlıkları'; Tarih öncesi ve devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan yer üstünde, yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklardır.
(II) 'Tabiat varlıkları'; Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli, yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan değerlerdir.

Haber verme zorunluluğu

Madde 4- Taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını bulanlar, malik oldukları veya kullandıkları arazinin içinde kültür ve tabiat varlığı bulunduğunu bilenler veya yeni haberdar olan malik ve zilyetler, bunun en geç üç gün içinde, en yakın müze müdürlüğüne veya köyde muhtara veya diğer yerlerde mülki idare amirlerine bildirmeye mecburdurlar.

Söz konusu kanun maddesi çerçevesinde taşınır taşınmaz kültür varlıklarının ilgili yerlere bildirilmesi bir yurttaşlık görevidir. www.arkeoloji.web.tr sitesi bu konunun her yönüyle takipçisi olmayı bir mesleki kaygı olarak görmektedir.

Bu nedenle sitemizde bir kültür varlığının fotoğraflarını sunarak fiyat araştırması yapılması ve herhangi bir bilgi istenmesi kesinlikle yasaktır.

İlgili kişilerin bilgileri ve IP adresleri istenmesi beklenmeden resmi mercilere bildirilecektir.

Forum nedir?

Forumlar üyelerin birbiriyle iletişim sağlaması, bilgilerini paylaşması için oluşturulmuş dinamik ortamlardır. Burada sizinle aynı ilgi alanlarına sahip insanlarla haberleşebilirsiniz.

Forumda nelere dikkat etmem gerekir?

Her ne kadar sanal bir ortam olsa da karşınızdakilerin insan olduğunu unutmayın. Nazik bir dille yazışmak, karşıdakine hoşgörülü davranmak iyi olacaktır. Ayrıca site yönetimi tarafından yılların tecrübesi ile oluşturulmuş Forum Kuralları vardır. Bu kuralları okuyup uymanız gerekir.

Forum Kuralları içinde beğenmediğim bir kural var, ne yapmalıyım?

Forum içinde kurallara uymak mecburidir. Ancak bir kuralın içerdiği konu hakkında daha faydalı olacağını düşündüğünüz bir öneriniz varsa, bunu bize Öneriler ve İstekler forumu aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. Tabii bu kurala uymanız gerekliliğini kaldırmaz! Buna rağmen kurallar hoşunuza gitmiyorsa yanlış yerdesiniz demektir.

SORU SORMA

Bir konuda takıldım, yardım almak istiyorum. Ne yapmam gerekir?

Bir sorunu gidermek için aşağıdaki basamakları takip etmeniz iyi olacaktır.

1. Site içerisinde anahtar kelimelerle arama yapın. Mesela neolitik dönemde hayvancılık ile ilgili bir sorunuz varsa muhtemel anahtar sözcükler: neolitik, hayvancılık olacaktır. Buradan da çözüm bulamadıysanız sonraki adıma geçin.

2. Bu aşamaya kadar eldeki bilgileri inceledik. İşimize yarar bir bilgi bulamadık. Bu aşamada soru sorarak üyelerimizden yardım isteyebilirsiniz.

Soru sorarken nelere dikkat etmem lazım?

* Forum çeşitli kategori ve forumlardan oluşmaktadır. Bu forumların altında ne tür soru sorabileceğiniz yer almaktadır. Bu açıklamaları okuyarak doğru forumu tespit edip sorunuzu bu foruma yazın.

* Forumda nazik bir dil kullanın ve yeni kullanıcılara yardımcı olun. Küfür, hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi haklarına saygısız içeriğe sahip mesajlar haber verilmeksizin silinecektir.

* Burası bir warez forum değildir. Asla warez, crack, serial isteklerde ve paylaşımlarda bulunmayın. 3. şahıslara zarar verici, haklarını ve emeklerini çiğnemeye yönelik uygulama geliştirenlere yardım edilmez. Bu amaçla forumdan yardım talep etmek yasaktır. Aksi davranışta bulunanların üyeliği haber verilmeksizin silinir.

* Sonrasında yapacağınız cevabı beklemek olacaktır. Bir cevap geldiği zaman, cevap işinizi görmedi ise veya verilen cevap içinde anlamadığınız bir yerler varsa bunu aynı başlığa devam ederek sorun. Cevap yazan kişiye teşekkür etmek iyi olacaktır.

* Sorun giderildi ise (aradığınız belgeyi bulduysanız ya da bilgiyi), problemi nasıl çözdüğünüzü anlatarak sizden sonra aynı problemi yaşayabilecek üyelere yardımcı olun.

Sorduğum soruyu bulamıyorum, ne yapmam lazım?

* Eğer sorunuz forum kurallarına aykırı ise forum yönetimi tarafında silinmiş olabilir. Bu durumda genellikle üye özel mesaj ile yönetici tarafından bilgilendirilmektedir. Nerede yanlış yaptığınızı kavrayarak aynı yanlışı tekrar yapmayın.

* Soruyu birden fazla foruma sormakta sevilen bir davranış değildir. Bu durumda bir tanesinden fazlası silinmiş olabilir. Birden fazla foruma soru sormayın.

* Eğer sorunuzu yanlış foruma sormuşsanız, yönetici tarafından doğru foruma taşınmış olabilir. Bu durumu tespit için arama kısmını kullanabilirsiniz.

Soruyu / cevabı yanlış gönderdim, silmek istiyorum

Bazen sorunuzu silmek isteyebilirsiniz (mesela yanlış foruma attığınızı farkettiniz). Eğer sorunuza kimse yanıt vermemişse, sağ köşedeki "Düzenle" linkini tıklayınız. Gelen sayfadaki "Seçenekler" kısmından "Bu mesajı sil" seçeneğini onayladıktan sonra "Değişiklikleri Kaydet" linkini tıklayınız.

Mesajımı düzenlemek istiyorum

Bazen mesajınızı düzenlemek isteyebilirsiniz. Mesela mesajı attıktan sonra bir şeyleri düzeltmek istediniz. Bu durumda mesajınızı açıp, sağ üst köşedeki "Düzenle" linkine tıklayıp değişiklik yapabilirsiniz.

BUNLARI LÜTFEN YAPMAYIN!

Forumlarda ve sitelerde çok yapılan yanlışları buraya listeledik, bunları yapmamalısınız.

*Foruma haber/inceleme/İnternet bağlantısı (link) yollama: Sitemizde bununla ilgili bölümler mevcuttur. Lütfen ilgili bağlantıları takip ederek bizlere paylaşmak istediğiniz içeriği gönderiniz. Mesajınız silinecektir. Lütfen bilmiyordum gibi bir mazeret göstermeyiniz. Kurallar bölümünü mesaj atmadan önce okumanız gerekirdi.

* İllegal paylaşımlar ve istekler: Yasal olmayan her türlü istek ve paylaşımda bulunmak yasaktır. Üyeliğiniz haber verilmeksizin silinir.

* Özel mesajla soru sormayın ve arkadaşlık teklifinde bulunmayın: Sık yapılan yanlışlardan biri. Forumda kimseye özel mesaj/e-mail/msn/icq gibi ortamlardan soru sormayın. Bu durumda binlerce kişi size cevap yazabilecekken, sadece bir kişiden yanıt bekliyorsunuz.
Ayrıca kullanıcılarımıza özel mesaj yoluyla atılan arkadaşlık teklifi içerikli mesajlarınız bize bildirildiği taktirde ve kullanıcılarımız yasal bir gerekçeyle bizden talep ettiği sürece IP bilgileriniz verilecektir. Bu bilgiler ile sizlerin nereden bağlındığınızı zaten bizler bilmekteyiz ve günlük olarak kayıt altında tutulmaktadır. Yetkili mercilerin de sizlere bu bilgiler ile ulaşması zor olmayacaktır. Sitemizin amacı arkadaşlık hizmeti vermek değildir.Bu amaçla kurulan başka sitelere yönelmelisiniz.

Burada en büyük etken insanların basit soruları foruma sormaktan kaçınmaları. Buna hiç gerek yok arkadaşlar. Hepimiz bu yollardan geçtik. Kaldı ki forumda hiç kimse size bundan dolayı bir yargıda bulunmuyor. Her türlü soruyu arama yaptıktan sonra foruma sorabilirsiniz.

* Kısa mesajlar bölümüne soru sormayın internet bağlantısı (link) yollamayın: Yoruma gerek yok. Sitemizde bununla ilgili bölümler mevcuttur. Mesajınız silinir. Ayıca bu bölümde görünüm açısından birden fazla smiley kullanmayınız.

* Yanlış foruma mesaj atmayın: Her forumun altında ne tür mesaj atılacağı var. Bu durumda nasıl olsa yöneticiler doğru foruma taşıyor diye tembellik etmeyin. Maalesef mesajlarınız silinir. Tembellik etmeyip hangi foruma ne tür mesajlar atılabiliyor, bir sefer inceleyin.

* Temcit pilavı: Forumda belki de onlarca kez konuşulmuş soruları tekrar tekrar sorma. Mesajınız kilitlenir. Arama yaparsanız kolay ve daha kısa sürede yanıta ulaşırsınız.

* Başlıklarda alakasız kelimeler: Bu da çok yapılan bir hata, mazeret de hazır. Acildi acil yazdım. Herkesin işi acil Smile Acil, help, yardım, please vs. bilimum alakasız şeyleri başlığa yazmayın. Mesajınız kilitlenir. Sorunuz ile ilgili kısa ve net bir başlık yazınız.

* Aynı soruyu birden fazla foruma yazma: Yoruma gerek yok. Bu durumda bir tanesinden fazlası silinmiş olabilir. 2. uyarıdan sonra mesajlarınız silinir.

* Büyük harfle yazma: Buna da yorum yapmıyoruz. Çünkü büyük harf, forumda bağırmak anlamına gelir. Her şeyden önce size yardımcı olan insanlara ayıp etmiş oluyorsunuz. Mesajınız kilitlenir.

Site içerisinde yayınlanan tüm içeriklerin sorumluluğu yazarına veya gönderenine aittir. Arkeoloji.web.tr kısmen veya tamamen sorumlu tutulamaz. Yazıların sorumluluğu nedeniyle kanunlar çerçevesinde istenilen kişilerin IP numaralari ilgili kurumlara verilir. Ancak bunun dışında kesinlikle 3. kişilerle ve ya kurumlara kullanıcılarımızın bilgileri verilmez. Arkeoloji.web.tr sitesinde yayınlanan veya yayınlanacak olan içerikler sahiplerinin izni alınarak yayınlanmaktadır. Gönderilecek içerik unsurlarında buna dikkat edilmesi zorunludur.

Buraya atılan mesajlar herhangi bir kontrolden geçmeden foruma ulaşmaktadır. Mesajların içeriğinden sadece yazarları sorumludur. Arkeoloji.web.tr içerikten sorumlu tutulamaz. Kurallara uymamakta ısrar eden üyelerin, üyelikleri askıya alınır. Gerekli görüldüğü durumda üyeliği silinir.

Teşekkürler Ederiz...

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML: